Besleyelim.com

Hindi Yavrusu Nasıl Beslenir ? Önemli Bilgiler

01.02.2021
3.004
Hindi Yavrusu Nasıl Beslenir ? Önemli Bilgiler

Hindi yavrusu diğer kanatlı hayvanlara göre daha hassas bir canlıdır. Hindi yavrusu bakımı ilk haftalarda özenli ve hijyenik yapılmalıdır. Hindi yavrusu hakkında tüm detayları yazımızda bulabilecek ve hatta indirimli hindi yavrusu ve diğer hindi ürünlerini satın alma hakkınız olacak.

Hindi Yavrusu Nasıl Büyütülür ?

Hindi yavruları kuluçkadan çıktıkları ilk gün 35 derece sıcaklıkta bir alanda olmalıdırlar. Kuluçka işlemi gören yavru hindiler 37,5 ila 37,7 derece sıcaklıkta , yumurta içerisinde oluştuklarından , bu ısıya yakın bir dereceye ihtiyaç duyarlar. Bulundukları alan rüzgar almamalı veya bu ısı altına kesinlikle düşmemelidir.

Hindi yavruları düşük ısılarda birbirleri arasına ve üst üste tırmanmaya başladıklarında ; altta kalan hindi yavrularının ezilip zarar görmeleri ve daha kötüsü yetersiz ısıdan dolayı hastalanıp 48 saat içerisinde ölmeleri muhtemeldir.

Hindi yavruları bakılan alan içerisinde bulunan suluk veya suluklar içerisine hindiler kesinlikle girmemelidir. Hindi yavruları suluk içerisine girdiklerinde ve ayakları ıslandığında hızlı bir şekilde üşütme yaşarlar. Hindi yavrularında üşütme sorunu ölümcüldür.

Hindi yavruları diğer kanatlılar gibi meraklı canlılardır. Yerde biriken gübre yığınlarına gaga vururlar. Gaga vurdukları gübrelerde bulunan mikroplar , hindi yavrularını öldürmek için yeterli mikroplara sahiptir. Hindi yavrularının bakım alanlarında mutlaka yer zemine çam planya talaşı serilmelidir. Çam ağacından kesilmiş olan planya talaşı gübreyi hızlı bir şekilde kurutur ve hindilerinizi koruma altına alır. Çam ağacından kesilen planya talaşı bit veya diğer parazitleri üretmemektedir.

Hindi Yavruları Kaç derece Isıda Bakılmalı ?

hindi-yavrusu

Hindi yavrularının ihtiyaç duydukları ısılar günlere göre şu şekildedir ;

0 – 5 Gün  için 35 derece

5 – 10 Gün için 32 derece

10 – 30 Gün için 29 derece

30 gün den sonra ısı 25 derecelere çekilmeli ve 2 nci aylarına gelen hindiler için ısıtma artık yapılmamalıdır. ısıtma sistemi düzenlenmeyen hindi yavruları için bağışıklık sistemi iyi gelişmez. Dış koşullara karşı her zaman hassas olurlar ve en küçük bir esintide yaşları kaç olursa olsun , çeşitli hastalıklara kolayca yakalanabilirler.

Hindi Yavruları Ne Yer ? Nasıl Beslenir ?

Hindi yavruları ilk olarak başlangıç civciv yemi ile beslenmelidirler. Hindi altında veya kuluçka makinesinden çıkan hindi yavruları , yumurtadan çıktıkları ilk gün dahil toplamda ilk 3 gün yem yemeden bekleme yapabilirler. Yem yemiyorlar korkusuna kapılmayın. Civciv başlangıç yemi onlar için en kolay tüketebilecekleri yemdir ve ihtiyaç duydukları besin , protein içerisinde mevcuttur.

Hindi yavruları 30 günlük olana kadar başlangıç yemi ile ve daha sonrasında  ikinci dönem devam yemi ile yani , ikinci dönem civciv yemi ile beslenmeye devam edilmelidir. Hindi yavrularınız beyaz hindi ve et için geliştiriliyor ise etlik civciv yemi kullanılmalıdır. Etlik civciv yemi hindilerin hızlı gelişmesini sağlar.

Hindi yavruları iki aylık olduklarında artık farklı besinler tüketmeye başlayabilirler. Bu besinler kırık buğday veya bütün buğday , küçük mısır taneleri ve her çeşit tohum , kanatlı hayvan yiyecekleri olabilir.

Kuluçka Makinesinden Çıkan Hindi Yavruları İle Anne Altından Çıkan Hindi Yavruları Arasında Fark Var mı ?

Yıllarca bu konu hakkında çeşitli tartışmalar yapılmıştır. Makineden çıkan kanatlı yavrularının ;

Kuluçka düşmediği

Hızlı öldüğü

Zayıf kaldığı

Eşleşmediği

Yavru yapmadığı

Yumurta yapmadığı  gibi..

Bu söylentiler tamamen asılsız ve yanlış bilgilerdir. Her ne olursa olsun yumurtadan çıkan her kanatlı doğası gereki normal şekilde üreme yapar ve hayatını gerektiği gibi devam ettirir. Fakat dikkat edilmesi gereken hususlar vardır !

Hindi yavruları beslenmeye başladıkları ilk günden itibaren hatalı ısıtma ile sadece kapalı alanlarda büyütülürse , dış ortama adapte olamaz ve kolay hastalanabilirler. Tüm söylentiler aslında bu hatalardan dolayı meydana gelmektedir.

Hindiler zamanında azaltılan ısı kaynağı sayesinde dış ortama adapte olmaktadırlar. Hindi yavruları 3 aylık olduklarında artık bahçeye , toprak üzerine çıkarılmalıdırlar. Toprak üzerinde beslenmeye başlanan hindi yavrular dış dünyaya , doğaya adapte olmaya ve bağışıklık sistemini tamamen geliştirmeye başlar. Bu sayede anne altında çıkan yavru ile makine kuluçkası arasında hiç bir fark kalmaz.

Hindi Yavrusu Doğaya Nasıl Adapte Edilir ?

Hindi yavrusu 3 aylık olduğunda artık doğaya çıkarılmaya başlanmalıdır. Hindi yavrusu ilk dışarı çıkışı ve takibi önemlidir. Hindi yavrusu ilk doğa ile buluşmasında bir süre ayaklarını suya sokmamalı ve kötü hava koşullarında dışarı çıkarılmamalıdırlar. Ayakları ve tüyleri ıslanan hindi yavrusu kolay bir şekilde hastalanıp hayatını kaybedebilir.

Hindi yavrusu uzun süre kapalı ortamda kontrollü bir şekilde beslendiğinden dolayı dış ortama ayak uydurması 30 gün gibi bir süre almaktadır. 30 gün boyunca doğaya çıkan hindi yavrusu , artık kendini geliştirmeye başlamıştır. Daha sonraki günlerde her türlü hava koşullarına dayanıklı hale gelecektir.

Hindi yavrusu anaç tüylerini 6 aylık olduğunda kazanır ve bu tüyler hindi yavrusunu soğuktan ve sert hava koşullarından korumak için yeterli olacaktır.

İndirimli Satılık Hindi Yavrusu Nasıl Alınır ?

Youtube kanalı olan Farm Life , kendi kanal üyelerine özel indirimli hindi anlaşması yapmış bulunmaktadır. Farm Life kullanıcı olduğunu belirten herkes , tüm hindi ürünlerinde %10 indirim ve otobüs ile her ile teslimat şansını yakalamış oluyor. Tüm yapmanız gereken alt kısımdaki video linkine tıklamak ve Farm Life kanalına abone olup , video içerisindeki iletişim bilgilerini aramak. Hepsi Bu Kadar.

Hindi Yumurtası Nasıl Kuluçka Edilir video ve Hindi Yavrusu Satış için İletişim Bilgileri

Video içerisinde tüm bilgiler eksiksiz Belirtilmiştir.

Hindi Yumurtası Nasıl Kuluçka Edilir ? Makale

 

Bir önceki yazımız olan Hindi Yumurtası Nasıl Kuluçka Edilir ? başlıklı makalemizde Hindi Yumurtası Kuluçka hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Şükran dedi ki:

    Benim 3 aylık hindim boyumuyor cılız kalmış ne yapabilirim ayakları yamulmus duzelirlermi acaba😣😒