Besleyelim.com

Güvercin Yumurta Felci Neden Olur ? Nasıl Düzeltilir ?

02.04.2021
969
Güvercin Yumurta Felci Neden Olur ? Nasıl Düzeltilir ?

Güvercinler yeterince iyi beslenemediklerinde ve stres altında kaldıklarında güvercin yumurta felci geçirirler. Güvercin yumurta felci geçici bir rahatsızlıktır

Stres Yumurta Felcine Sebep Oluyor

Güvercinler yoğun stres altında kaldıklarında , arka arkaya yumurta yapmaya başlayabilirler. Bu durum güvercinlerin yumurta kanallarında bulunan sinir sistemine hasar verir ve güvercin yumurta felcine sebep olur.

Yetersiz Beslenme Yumurta Felcine Neden Oluyor

Güvercinler dönemsel olarak farklı yemler ile beslenmesi gereken canlılardır. Yaz , kış tek tip tahıl ile beslendiklerinde yeterince enerji toplayamazlar. Yetersiz enerji güvercinlerin yumurta yapmalarına engel olmaktadır. Güvercin yetersiz beslenmeye rağmen yumurta isteği üstün geliyorsa , yumurta yapmaya kendini zorlar. Bu durumdan kaynaklı yine güvercin yumurta felci kaçınılmaz olur.

Soğuk Kış Ayları Güvercin Yumurta Felci ni Tetikliyor

güvercin yumurta felci

Güvercinler kış aylarında yoğun enerjiye ihtiyaç duyarlar. Güvercinler kendilerini sıcak tutabilmek için , yaz aylarına nazaran daha fazla yem tüketirler. Tüketmiş oldukları fazladan yemler , vücutta eritilerek doğal enerji açığa çıkarır. Bu enerji güvercinlerin sıcak kalmalarını ve soğuk kış aylarını atlatmalarını sağlar. Tek tahıl besleme yöntemi güvercinleri ucu ucuna kış ayını atlatmalarını sağlayabilir. Fakat güvercinler bu dönem içerisinde eşleşip yumurta yapma aşamasına geldiklerinde güvercin yumurta felci ile karşı karşıya kalırlar.

Güvercin Yumurta Felci Nasıl Düzelir ?

Yumurta feci geçiren güvercin , kümes ortamından ayrılmalıdır. Kümes ortamından ayrılan güvercinin bulunduğu ortam yaklaşık olarak 25 derece sıcaklığında olmalıdır. Sıcaklığın bu dolaylarda olması güvercin yumurta felci geçiren kuşun kas yapısında gevşeme sağlar. Soğuk ortamlarda kas yapısı gerginleşir ve yumurta felcini atlatması zorlaşır.

Güvercin felci geçiren kuş için vitaminli taze günlük su ve karışık yem kullanılmalıdır. Bu ortam en iyi şekilde sağlandığında kuşunuz geçici felçten en iyi şekilde kurtulacaktır. Yumurta felci geçiren güvercinler bazen 1 hafta içerisinde , bazen de 6 ay sürecince bu rahatsızlıktan tamamen veya kısmen kurtulabilirler. Güvercin yumurta felci hastalık değildir. Güvercin yumurta felci bulaşıcı değildir.

Yumurta Felci Geçiren Kuşlar Kümesten Neden Ayrılmalı ?

Güvercin yumurta felci geçirdiği esna da , ayakları kilitlenir. Ayakta duramaz ve yere sinik şekilde kalır. Güvercinler eşleşmek için yere sinerler. Bu pozisyon güvercin yumurta felci ile görsel olara birbirine çok benzer. Kümes içerisinde bulunan güvercinler , yumurta felci geçiren güvercin ile eşleşme yapmaya çalışırlar. Rahatsızlık yaşayan güvercin çok fazla rahatsız olur ve ekstra stres ile hayatını kaybedebilir. Yem ve su ulaşımı zorlaşır ve açlıktan zayıf düşebilir. Hızlı zayıflayan güvercinler çeşitli hastalıklara kolayca yakalanabilirler.

GÜVERCİN EŞLEŞTİRME NASIL YAPILIR ?

GÜVERCİN GÖZ SULANMASI NEDEN OLUR ?

GÜVERCİN KURUMA HASTALIĞI NEDİR ?

YUMURTA FELCİ GEÇİREN GÜVERCİN NASIL İYİLEŞİR VİDEO ANLATIM

 

Bir önceki yazımız olan Güvercin Eşleştirme Nasıl Yapılır ? Doğru Eş Bulma başlıklı makalemizde güvercin eşleştirme hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.