Besleyelim.com

Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı Kesin Yöntem

22.12.2020
4.330
Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı Kesin Yöntem

Sultan papağanı cinsiyet arımı nasıl yapılır ? Çoğu sultan papağanı sahipleri için sultan papağanı cinsiyet ayrımı büyük bir meseledir. Bilindiği üzere sultan papağanı cinsiyetler arasında bakım farklılıkları ve karakteristik özellik farkları bulunmaktadır.

Dişi Sultan Papağanı Karakteristik Özelliği

Dişi sultan papağanları sakin sessiz bir yaşam sürerler. Dişi sultan papağanları oyuncu değildir. Çok fazla ötmezler. Konuşma yetenekleri hemen hemen hiç yoktur. Dişi sultan papağanları ötüş konusunda eğilimli olmadıklarından dolayı taklit yapma yetenekleri de çok zayıftır. Uzun süreli eğitimler , dişi sultan papağanları üzerinde etkin olsa da , dişi papağanlar ayda belki 1 kelime belki 6 ay da 2 kelime zar zor konuşurlar. Çok hareketli olmazlar ve oyunculukları olmadıklarından dolayı genellikle bir tünek üzerinde sessizce zaman geçirmeyi tercih ederler. Bu özelliklerden dolayı dişi sultan papağanları tercih edilmemektedir. Bundan dolayı sultan papağanı cinsiyet ayrımı ayrı bir mesele haline gelmiştir.

Erkek Sultan Papağanı Karakteristik Özelliği

Erkek sultan papağanları yavruluktan itibaren , dişi kuşlara göre kat kat fazla hareketlidirler. Erkek sultan papağanları oyunculuk kabiliyetleri yüksek ve hemen hemen her harekete cevap verirler. Erkek sultan papağanları gördükleri duydukları sesleri ve hareketleri taklit etmeyi severler. Çok gevezedirler çok fazla ötüş yaparlar ve bundan dolayı da öğretilen kelimeler konusunda taklit yetenekleri de mükemmeldir. Taklit etmiş oldukları sesleri sahiplerine kur yapmak için ve iletişim kurmak için kullanırlar. Peki sultan papağanı cinsiyet ayrımını nasıl yapacağız ?

Sultan Papağanı Tüy Kontrolü İle Cinsiyet Ayrımı

Erkek sultan papağanlarının en belirgin özelliklerinden olan tüy rengi dişilere göre çok farklıdır. Sultan papağanı cinsiyet ayrımı için öncelikle kuyruk altını kontrol etmelisiniz. Genellikle dişi sultan papağanlarında kuyruk altı çırçıl lıdır. Alttaki görsel bir dişi sultan papağanı alt kuyruğuna aittir ve çırçıllar görüldüğü gibidir.

sultan-papağanı-cinsiyet-ay

İlk kontrolde alt kuyruk çırçılları kontrol edilmelidir. Çünkü çoğu dişi bu çırçıllara sahiptir ve erkeklerde çırçıl bulunmaz. Erkek sultan papağanları düz renklere sahip olurlar.

Sultan-papağanı-cinsiyet-ay

Sultan Papağanı Yüz Maske Kontrolü İle Cinsiyet Ayrımı

Erkek sultan papağanları nın yüzü , dişi sultan papağanlarına göre açık renkli olmaktadır. Dişi sultan papağanlarının yüz kısmındaki maskeleri , erkek sultan papağanlarına göre koyu renkte ve kirli gibi görünmektedir. Sultan papağanı yüz maskeleri yanaklarda ve yüzünün iki yanında bulunur. Aynı zamanda 3 ncü kontrol olarak yanaklarındaki benek renklerine bakabilirsiniz. %50 ihtimalle erkek sultan papağanları yüzünde bulunan turuncu benekler daha koyu renkte ve dişilere göre daha baskın olur. Dişilerin yanak renkleri genellikle açık tonlarda olmaktadır.

Yazımızın bu kısmına kadar kıyaslamalar yaptınız ve henüz kuşunuzun cinsiyetini bulamamış veya tereddüt içerisinde kalmış iseniz ;

Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı Kesin Sonuç

Sultan papağanı dişileri seslere ve genellikle çoğu ortam değişimine cevap ve tepki vermezler. Erkek sultan papağanları hareketlidir ve her türlü ortam değişikliğine anında cevap verirler. Fakat tüm canlılar gibi bu tepki ortama alışana kadar sürer . Bundan dolayı yazımızın bu kısmına kadar yapmış olduğunuz kontroller sonrasında 4 ncü ve son cinsiyet ayrımına geçelim. Alt kısımda vereceğimiz linkte cinsiyet ayrımı yapabileceğiniz ve kesin sonuç alacağınız  videomuzu izlerken kuşunuzun yanınızda olmasına ve video yu onunda duyabileceği şekilde ses ile izlemenizi tavsiye ederiz. Bu kuşunuz için kesin bir çözüm olacaktır.

Video Linki

Etiketler:

Yorumlar
  1. Yusuf dedi ki:

    Merhaba iyi akşamlar bende 3 aylık sultan var ama cinsiyeti bilmiyoruz sizin video daki sesi dinlettim hiç tepki vermedi dişi mi olmuş oluyo

    1. halit dedi ki:

      Yazımızda belirttiğimiz tüy rengi ve ses testi dişi olduğunu gösteriyorsa dişidir. Kuşunuz 4 aylık ve daha büyükse vede erkekse mutlaka ses testine cevap verir.

  2. Ahmet Tarcan dedi ki:

    Merhaba benim bir sultan papağanın var ve cinsiyetini merak ediyorum videonuzunu dinlettim fakat pek bi tepkisi yoktu ben emin olmak için size fotoğraf ve video atmak istiyorum rica etsem sizin mail adresinizi alabilirmiyim