Besleyelim.com

Muhabbet Kuşu Fiyatları 2022 Güncel

26.12.2020
14.746
Muhabbet Kuşu Fiyatları 2022 Güncel

Muhabbet kuşu fiyatları geçtiğimiz yıl virüs etkisi ile birlikte , yurt dışından gelen ithal kuşların gelmemesi sebebi ile Muhabbet Kuşu fiyatları nın yükseldiği düşünülse bile , kesinlikle bu şekilde bir durum söz konusu değildir. İthal kuşların gelmeme sebebi her bir muhabbet kuşu için istenen fiyatın 6 euro civarında olmasıdır. Bu rakam üzerine birde nakliye ve diğer masraflar eklendiğinde , maliyeti oldukça yükseliyor. Muabbet kuşu fiyatları etkin olarak döviz kuru şoku yaşadı diyebiliriz.

Yerli Muhabbet Kuşu Fiyatları Neden Yükseliyor ?

Üst yazımızda ithal muhabbet kuşu fiyatları ve neden gelmediklerinin sebebini açıkladık. Yerli muhabbet kuşu fiyat artışının sebebi ithal kuş kesinlikle değildir. Geçtiğimiz yıl düzensiz ve orantısız yapılan elektrik zamları , kuş bakımında kullanılan ithal ürünlerdeki kur artışı ve maliyetlerin çoğalması , muhabbet kuşu fiyatlarında büyük bir artışa neden oldu. Şimdi gelin ırk ve cinslere göre muhabbet kuşu toptan ve perakende fiyatlarını hep birlikte inceleyelim.

Yerli Üretim Muhabbet Kuşu Fiyatı

Yerli üretim muhabbet kuşu fiyatı geçtiğimiz yıla damgayı vuran ırk oldu. 2019 yılı için toptan satış fiyatları 30 – 35 TL

perakende satış fiyatları 50 – 60 TL idi.

Bu rakamlar 2020 yılı için  toptan satış 50 – 55

perakende satış fiyatı : 70 – 75 TL idi.

2021 Yılı için muhabbet kuşu fiyatları  toptan : 60 – 65 TL

perakende satış fiyatları ise 90 – 100 TL rakamlarına ulaştı.

2022 Yılı İçin Muhabbet Kuşu Fiyatları Toptan : 35 – 55 TL

parakende Satış Fiyatları 80 – 150 TL

Jumbo Irk Muhabbet Kuşu Fiyatı

muhabbet-kuşu-fiyatları

Jumbo muhabbet kuşu fiyatları , üreticinin zahmetine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Yani Jumbo muhabbet kuşları bilindiği gibi orijinal bir ırk , doğa da olan bir tür değildir. Tamamen üretim hanelerde geliştirilmiş olan bir türdür diyebiliriz. Jumbo muhabbet kuşlarının fiyatlarını belirleyen en önemli unsur kuşun vasfı , rengi , ırkı , altından gelecek yavruların anne ve baba ya benzeme oranları ile ilgilidir. Jumbo muhabbet kuşu fiyatları evrensel olarak değişiklik gösterebilir. Biz sizler için piyasa da bulunan ortalama fiyat değerlerini belirtelim.

Jumbo muhabbet kuşu fiyatları 2019 yılı için toptan satışta  80 – 350TL

perakende satışta 120 – 650 TL bandındaydı.

2020 Yılı için bu rakamlar , toptan satış için 180 – 800 TL

2021 Yılı için jumbo muhabbet kuşu fiyatı ortalama olarak toptan satışta ; 250 – 900

Perakende satış için 350 – 1350 TL bandına ilerledi.

2022 Yılı İçin Jumbo Muhabbet Kuşu Fiyatları , Toptan 120 – 450 TL

parakende satış fiyatı 220 – 900 TL

Rainbow Gökkuşağı Muhabbet Kuşu Fiyatı

muhabbet-kuşu-fiyatları

Rainbow yani gökkuşağı renklere sahip muhabbet kuşlarını bir çoğunuz bilirsiniz. Çeşitli renk ve desenlerde olabilirler. Rainbow muhabbet kuşu fiyatı için yine ortalama olarak fiyatlar vereceğiz. Fakat şunu bilmemiz gerekir rainbow muhabbet kuşları mutasyon ırklardır ve çok uçuk rakamlara çıkabilmektedirler. Biz sizinle piyasada ki en düşük ve en yüksek fiyat ortalamalarını paylaşacağız. Ekstrem rakamlar istisnai durumdur.

Rainbow muhabbet kuşu 2019 yılı için Toptan satışı 75 – 350 TL

Perakende satışı 110 – 420 TL

2020 Yılı için toptan satış : 180 – 650 TL

Perakende satışları ise 250 – 800 TL

2021 yılı için Toptan satış : 250 – 800 TL olurken

Perakende satış : 350 – 1100 TL aralığında oldu.

2022 yılı için Toptan satış fiyatı 150 – 400 TL

parakende satış fiyatı 200 – 600 TL

 

Fiyat artışlarının ve kuşlar arasındaki fiyat farklılıklarının sebebi tamamen üretim ile ilgilidir. Muhabbet kuşu fiyatları üretim hızı ve elde edilen yavru kuş sayısı ile değişiklik gösterir. Jumbo muhabbet kuşlarının üretimi zorlu bir süreçtir ve jumbo ırklar mutasyon olduklarından dolayı bağışıklık sitemleri diğer muhabbet kuşlarına göre çok düşüktür. Kolay hastalanırlar ve hayatlarını kısa sürede kaybederler. Jumbo muhabbet kuşlarından yavru almak ta oldukça zordur. Anüs bölgeleri tıraşlanmalı ve düzenli bakımları yapılmalı. Fiyat farklılıklarının başında gelen etkenler bunlardır.

Rainbow muhabbet kuşları için fiyat farklılıkları renk ve şekillerine göre değişiklik göstermektedir. Güzel bir rainbow üzerinde farklı renkler barındırır. Fakat bu renkler hafif geçişler ile üzerlerinde kusursuz bir görüntü yaratmalıdır. Parça parça renkler kuşun kalitesini düşürür. Bu sebepten dolayı bu ırka gökkuşağı ismi verilmiştir. Rainbow muhabbet kuşları hemen hemen yerli muhabbet kuşu ile üretimleri birbirlerine benzer , üretimleri çok zor değildir.

Tüm muhabbet kuşu ırkları ve mutasyonları için ortak olan fiyat artış sebepleri başında , elektrik zamları ve ithal mama , bakım ürünlerindeki zamlar oluyor. Muhabbet kuşu üretim hanelerinde yaz , kış her mevsim elektrikli sistemler 7 gün 24 saat çalışmak zorundadır ve her saniyesi maliyetlerden ibarettir. Güncel muhabbet kuşu fiyatları için web sitemizi takipte kalın.

Ülkelere Göre Satışı Yapılan Muhabbet Kuşu Fiyatları

İngiltere , Amerika ve komşu ülkelerinde yavru en ucuz muhabbet kuşu fiyatı toptan 10 dolar ile 150 dolar arasında cins ve ırkına göre değişmektedir.

Australia için en düşük taban fiyat muhabbet kuşu 25 dolar ve katları.

Türkiye için dışarıdan ithal edilen ülkeler arasında yer alan hindistan da 2021 yılı muhabbet kuşu fiyatları 6 euro dan 9 euro ya yükseldi.

Almanya yerli muhabbet kuşu fiyatlarında yükseliş 2021 yılı şubat ayı ortalarında değişti. Güncel yerli muhabbet kuşu fiyatı 15 euro ile 100 euro arasında değişiklik gösteriyor.

 

Türkiye de üretimi yapılan muhabbet kuşları dünya geneline kıyasla fiyat olarak daha ucuz. Kuş üreticileri muhabbet kuşu fiyatları konusunda toptan 70 tl ve perakende olarak 90 – 150 tl den alıcı buluyorlar.

muhabbet kuşu fiyatları

İthal Muhabbet Kuşu Türkiye Satış Fiyatları

2021 Yılı itibari ile ülkemiz geneline ithal kuş dağıtımı başladı. Yurt dışından gelen muhabbet kuşu fiyatları şimdilik en düşük 41,5 TL den toptan olarak satışa sunulmaya başladı. Bu rakamlar gün geçtikçe düşecek gibi görünüyor. Hastalık sebebi ile durdurulan hayvan ithalatı sebebi ile , kuş ihracatı yapan ülkelerin genelinde kuş birikmesi meydana gelmişti. Bu birikme sonucunda muhabbet kuşları gelişimlerini tamamlayarak erişkin boyuta geldiler.

Yani Ülkemize giriş yapan muhabbet kuşlarının ilk postaları bu şekilde olurken . Devam edecek olan kuş ithalatında daha küçük ve yavru kuşların gelmesi mümkün gibi görünüyor.

Ucuz Kuş Pahalıya Geliyor

Yurt dışından ithal yollarla gelen muhabbet kuşları piyasa fiyatlarını aşağı çekmeye yetmedi. İthal muhabbet kuşu fiyatları ucuz olmasına rağmen telef olan hayvanların fazla olması talepleri azalttı. İthal yolla gelen ucuz muhabbet kuşu ülkemize geliş yolunda yaşanan ölümler ve dağıtım esnasında gerçekleşen ölümlerin fazla olması sebebi ile beklenen rahatlamayı sağlayamadı.

41,50 TL  den alınan ithal muhabbet kuşu satış sonrasında yaşanan ölümler sebebi ile yaklaşık olarak maliyeti 70 TL ye tekabül ediyor. Hal böyle olunca pet marketler tekrar yerli üretici ile anlaşma yoluna gitmeye başladı.

Nisan 2021 Muhabbet Kuşu Fiyatları

Muhabbet kuşu piyasası bu günlerde ithal ve yerli üretim olarak iyice karıştı. Petshop lar ithal kuş satışını desteklerken , yerli üretici kendi piyasasını oluşturmaya çalışıyor. Güncel fiyatlar şu şekilde ;

Yerli Muhabbet Kuşu Fiyatları Üreticiden Perakende ; 80 TL

Petshop İthal ve Karışık Muhabbet Kuşu Fiyatları ; 100 TL – 150 TL aralığında

Yerli Muhabbet Kuşu Üreticileri sosyal medya mecralarında kendilerine piyasa bulmaya çalışırken. En uygun fiyatlı ve kaliteli muhabbet kuşu satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Genellikle instagram üzerinden satış yapan üreticiler hem ucuza kuş satmanın , hem de karşılıklı memnuniyetin keyfini sürüyorlar.

Muhabbet Kuşu Toptan Satış Fiyatları ; Muhabbet kuşu toptan adet fiyatı halen 65 TL den yerli olarak devam ediyor. İlerleyen günlerde yeniden elektrik zammı ve yem , mama zamları gelmesi durumunda , bu fiyatlarında güncellenebileceği ön görülüyor.

Muhabbet Kuşu Fiyatları Mayıs 2021 Güncel Muhabbet Kuşu Fiyatları

Muhabbet kuşu fiyatları mayıs 2021 tarihi itibari ile şu şekildedir.

Petshop Toptan Muhabbet Kuşu Alım Fiyatları adet bazında :  65 TL

Petshop Adet Bazında Muhabbet Kuşu Satış Fiyatları : 100 TL

Rainbow Muhabbet Kuşu Fiyatları : 200 – 1000 TL aralığında

Jumbo Muhabbet Kuşu Fiyatları : 250 – 1500 TL aralığında

japones Muhabbet Kuşu Fiyatları : 120 – 150 TL aralığında

Muhabbet Kuşu Fiyatları Haziran Ayında Yükselecek Mi ?

Ülkemizde yaşanan ekonomik krizler ve arka arkaya gelen zamlar haricinde bir de dolar endeksinde artışlar meydana geliyor. Yem ve mama fiyatlarında aşırı bir yükseliş meydana gelmedi. Üretim maliyetleri mayıs ayı itibari ile aynı şekilde devam ediyor ve bu rakamlar Haziran ayı boyunca sabit kalacak. Uluslar Arası muhabbet kuşu ithalatı döviz kurlarındaki artış sebebi ile sekteye uğrayabilir. İthal kuş fiyatlarında dövize bağlı olarak yükselme meydana gelecek. 2021 Haziran ayı muhabbet kuşu fiyatları şu şekilde devam ediyor.

Petshop Toptan Muhabbet Kuşu Alım Fiyatları adet bazında :  65 TL

Petshop Adet Bazında Muhabbet Kuşu Satış Fiyatları : 100 TL

Rainbow Muhabbet Kuşu Fiyatları : 200 – 1000 TL aralığında

Jumbo Muhabbet Kuşu Fiyatları : 250 – 1500 TL aralığında

japones Muhabbet Kuşu Fiyatları : 120 – 150 TL aralığında

2022 Yılı itibari ile muhabbet kuşu fiyatlarında yükseliş meydana gelecek ve tüm üretim maliyetleri yükselmiş olacak.

2022 Yılının ortalarında Türkiye de yaşanan olumsuz ekonomik şartlar ve yem fiyatlarındaki artışlar , enerjideki hızlı yükseliş , üretimi olumsuz etkiledi. Muhabbet kuşunun ülkemize pandemi sürecinde girmemesi veülkemizde muhabbet kuşuna erişimin zorlaşması , piyasalara yeni üreticiler sürükledi. Piyasalarda bir anda çoğalan muhabbet kuşu sayısı , ardından gelen ekonomik zorluklar sebebiyle , elde kalan muhabbet kuşları zararına satılmaya başlandı.

2022 Yılında beklenen muhabbet kuşu fiyatlarındaki yükseliş beklentisi , yerini hayal kırıklığına bıraktı. Yem ve bakım ürünlerine dalga halinde gelen zamlar , hayvan satışını durdurdu. Elde kalan muhabbet kuşları nın 20 liralara kadar zararına satışı halen devam ediyor.

 

Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır ?

Üretimi Nasıl Yapılır ?

Nasıl Beslenir ?

Tüy Kabartıyor ve Kuyruk Sallıyor Sebebi Nedir ?

Güncel Dolar Yorumlarını Buradan Takip Edebilirsiniz

Bir önceki yazımız olan Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı Fotolu Anlatım başlıklı makalemizde Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Murat dedi ki:

    Kolay gelsin iyi günler iyi çalışmalar dileriz.