Besleyelim.com

Çift Muhabbet Kuşları Neden Kavga Eder ?

01.04.2021
1.668
Çift Muhabbet Kuşları Neden Kavga Eder ?

Çift muhabbet kuşları nadiren kavga eder. Bu kavgaların ana sebebi stres kaynaklı. Çift muhabbet kuşları neden kavga eder tüm sorunları inceleyelim.

Stres Faktörü

Kısaca tüm ana sebeplerin başında stres faktörü gelmektedir. Çift muhabbet kuşları neden kavga eder sorunuza detaylı olarak yanıt bulabileceksiniz. Aynı zamanda bu istenmeyen problemi ortadan kaldırmış olacaksınız. Stres faktörü oluşturan sebepleri sıralayalım.

1- Yavru besleyen kuşlara mama vermek

2- Eş almamış kuşları aynı kafeste tutmak

3- İlk Yavru ve yuva

4- Kafes yer değişikliği

5- Yüksek ses ve ani hareketler

6- Yanlış kullanılan yemler ve vitaminler

7- Yuvalıkların fazla rahatsız edilmesi

8- Kafes içerisine çok fazla müdahale

9- Kirli kafes ortamı

10-Değiştirilmeyen suluklar

11- Gaga taşı olmayan kafesler

12- Erkek kuşun yuvalık içerisinde zaman geçirmesi

Yukarıda belirtmiş olduğumuz sebepler , çift muhabbet kuşu neden kavga eder sorusuna ait başlıca cevaplar. O halde  şimdi bu başlıkları detaylandırıp anlamaya çalışalım.

Yavru Besleyen Kuşlara Mama Vermek

Yavru besleyen ve yumurtaya yatan dişi muhabbet kuşları bu dönem içerisinde eşleşmek istemezler. Tüm çabalarını ve enerjilerini yuvalığa harcamaları gerekir. Bu süre içerisinde erkek kuşun dişi kuşu rahatsız etmemesi şart. Yuva kurmuş olan çift muhabbet kuşlarına mama ve enerji verici gıdalar yedirmeye devam ederseniz , kuşlar tekrar kızışır ve stres faktörü meydana gelir. Erkek muhabbet kuşu dişi muhabbet kuşu ile eşleşmek istediğinde kavga kaçınılmaz olabilir. Çift muhabbet kuşları neden kavga eder sorusuna başlıca cevaptır.

Eş Almamış Kuşları Aynı Kafeste Tutmak

Muhabbet kuşları bazen eşleşmiş gibi kafa kaşıma , yem kusma gibi hareketler yapabilirler. Bu davranışlar kuşların tamamen eşleştiğine işaret olmayabilir. Bazen kuşlar iyi anlaşabilirler , fakat eşleşmezler. Eş olmayan kuşlar aynı kafes ortamında bulunduklarında , erkeğin kızışması sonrasında dişinin rahatsız edilmesi meydana gelir. Bu durum stres faktörlerinden biridir ve kavga sebebidir. Bu durumda eşlerin değiştirilmesi gerekir.

İlk Yavru ve Yuva

Muhabbet kuşları ilk eşleşme ve yuva kurulumunda acemilik yaşayabilirler. Bu acemilik döneminde aşırı stresli olabilirler. Muhabbet kuşu dişisi kafes içerisindeki tüm etkenlerden en çok etkilenen kuştur. Küçük bir hata eşler arasında kavga veya yavruların hırpalanması ve hatta ölümü ile sonuçlanabilir. Genellikle bu sorun erken eşleştirilen genç kuşlar için geçerlidir.

Kafes Yer Değişimi

Muhabbet kuşları kafes içerisinde bir rutin belirlerler. Manzaralarındaki değişimler ve yaşadıkları ortamın değişimi ( bir başka oda ) gibi sorunlar bu canlıları yoğun strese sokar. Muhabbet kuşu besliyorsanız mutlaka belirli bir nokta kafese ait olmalıdır. Kafeslerde yapılan yer değişikliği sonrası muhabbet kuşu çiftleri arasında kavgalar meydana gelmektedir.

Bir önceki yazımız olan Muhabbet Kuşu Yavru Besleme , Elle Besleme başlıklı makalemizde muhabbet kuşu yavru besleme hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.