Besleyelim.com

Muhabbet Kuşu Kanat Kesimi Hakkında Tüm Detaylar

24.03.2021
2.960
Muhabbet Kuşu Kanat Kesimi Hakkında Tüm Detaylar

Muhabbet kuşlarında kanat kesimi kesinlikle hatalı bir uygulamadır. Muhabbet kuşlarında kanat kesimi muhabbet kuşu için bir çok sorun , problem ve hastalığı beraberinde getirir. Kanat kesimi hakkında tüm detayları ve neden yapıldığını teker teker açıklayalım.

Muhabbet Kuşu Kanat Kesimi Neden Yapılıyor ?

Genel olarak kanat kesimi kuşların uçmasını engellemek , elde omuzda durması  veya yavaş uçmalarını sağlamak için yapılan hatalı bir işlemdir.

Kesilen Kanatlar Ne Zaman Uzayacak ?

Hasar gören , kesilen ,kırpılan kanatlar kesinlikle çekilmelidir. Aksi takdirde bu kanatlar kesinlikle bir anda uzamazlar.

Uzaması istenen kanatlar dipten çekilmelidir ve uzamaları beklenmelidir. Çekilen kanatlar yaklaşık olarak 45 gün sonra uzamış olacaktır.

Kanat Tüyü Sistemi

Kanat tüyleri muhabbet kuşu vücuduna bağlı kan tüpleri üzerinde oluşan yumuşak bir oluşumdur. Bu tüyler kan tüplerinden almış oldukları enerji ile canlılıklarını korurlar. Kan tüpleri iç kısımlarında kan dolaşımını da sağlamaktadırlar.

Kanat Tüylerinin İşlevi ve Sağlıklı Tüyler

Muhabbet kuşu kanat tüyleri kuşun sahip olduğu en değerli oluşumdur. Bu tüyler ile kuşlar kendilerini hastalıklardan koruyabilirler ve her çeşit mevsim koşulunu atlatabilirler. Muhabbet kuşları sağlıklı tüy yapısına sahip olduklarında kendilerine olan güvenleri artar ve hızlı üreme yapabilirler. Eğitilmekte olan kuşlar için de kanat yapısının hatasız olması çok önemlidir.

Muhabbet Kuşu Kanat Kesimi Zararları

Muhabbet Kuşu Kanat Kesimi

1- Kuşlarda yapılan kanat kesimi , kan tüplerine zarar verdiğinden dolayı kuşların vücutlarına mikrop almalarına sebep olur. Bu mikrop alma sonucunda onlarca farklı hastalığa yakalanmaları mümkün olur.

2- Kanatları kesilen muhabbet kuşu kendine olan güveni kaybeder ve hayata küser.

3- Eğitim için kanatları kesilen muhabbet kuşları kesinlikle iyi biçimde eğitilemezler. Eğitimin altın kuralı güven sağlamaktır. Kanat kesimi kuşların güven kaybetmesine büyük ölçüde neden olur.

4- Kanatları kesilen kuşlar için enerji kaybı 5 kat daha fazla olur. Yaşam alanlarında uçamadıklarından dolayı çırpınma yaparlar.

Kanatları Kesilen Muhabbet Kuşları Tüylerinde Uzama Süreci

Muhabbet kuşu kanat kesimi sonrasında beklenen durum kanatların uzama sürecidir. Kanat kesimi yapılan kuşların kanatları uzamaz. Kanatların tekrar uzaması için mutlaka çekilmeleri gerekir. Kanat tüpleri dipten çekildikten sonra beslenmesine ve enerjisine göre ortalama olarak 45 gün sonra kanatlar uzamış olur.

Video Anlatımı

Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenmeli

Bir önceki yazımız olan En İyi Muhabbet Kuşu Yemi Hazırlama başlıklı makalemizde En İyi Muhabbet Kuşu Yemi hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.