Besleyelim.com

Güvercin Eşleştirme Nasıl Yapılır ? Doğru Eş Bulma

14.02.2021
954
Güvercin Eşleştirme Nasıl Yapılır ? Doğru Eş Bulma

Güvercin eşleştirme çok basit bir uygulamadır. Güvercin eşleştirme için 2 kuşluk bir kapalı alan işinize yarayacaktır. Fakat dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Bu hususlardan biri  Güvercin eşlemek için kuşunuza doğru eşi bulmalısınız. Doğru eş seçimi güvercinlerin geleceği için önemli bir konudur.

Güvercin Eşleştirme Kafesi Nasıl Olmalı ?

Güvercin eşleştirme için ihtiyacınız olan kapalı bir ortamdır. Bu kapalı ortam içerisine dışarıdan başka bir kuş dahil olmamalıdır. Yani sadece kafes içerisine koyulan kuşlar birlikte zaman geçirmelidir. Başka kuşlar tarafından rahatsız edilmemelidirler.

Güvercin eşleştirme kafesi içerisinde suluk ve yemlik bulundurulmalıdır. Çünkü güvercinler bu kafes içerisinden dışarı hiç çıkmadan en az 5 gün birlikte yan yana kalmalıdırlar. Eğer güvercinler yem ve su ihtiyaçları için eşleştirme kafesinden dışarı alındıkları takdirde eşleşme süreleri uzayabilmektedir. Bu gecikmeyi yaşamamak için kuşları 5 gün kapalı tutmak en sağlıklı eşleşmeyi sağlayacaktır.

Güvercin eşleştirme kafesi 100 x 70 x 70 ölçülerinde olabilir. En iyi eşleme bu ölçülere sahip eşleştirme kafeslerinde yapılmaktadır. Güvercinler geniş ve ferah ortamlarda daha hızlı eşleştikleri gözlemlenmiştir.

Güvercin Eşleştirme İçin Eş Seçimi Nasıl Olmalı ?

Dünyada yüzlerce farklı ırk güvercin yaşamaktadır. Bu güvercinlerin bir çoğu birbirinden renk , kalıp ve yaşam stili olarak tamamen farklı olabilmektedirler. Güvercinlerimizi eşleştirmeden önce mutlaka dikkat etmemiz gereken hususlar ;

Güvercinler aynı renkte olmalıdır.

Güvercin karakteristik özelliği bir biri ile aynı olmalıdır.  ( Oyun Özellikleri gibi )

Paçalı ise paça yapıları birbiri ile aynı olmalıdır.

Farklı tür ve ırklarda iki kuş eşlenmemelidir.

Eş Seçimi Hatalı Olursa Neler Olur ?

Güvercinlerde eş seçimi hataları genellikle melez ve cinsi ırkı belirlenemeyen yavrularla sonuçlanmaktadır. İki farklı ırk bir araya gelip eşlendiklerinde yavru hem babadan hem de anneden bazı özellikleri almaktadır. Bu özellikler şu şekilde olabilir ;

Baba posta güvercini ve anne oyuncu sivas güvercini olduğunu var sayalım. Bu kuşların eşleşmesi sonucunda çıkacak olan yavru güvercinler melez yavrular olurlar. Bu melez yavrulardan bir veya daha fazlası babaya benzerse ve anneden oyuncu özelliği almışsa takla atan bir porta güvercini meydana getirmiş olursunuz. Fakat bunun tam tersi de olabilir. Bu eşleşmeden çıkacak olan yavru kuşlar büyüdüklerinde ve kendilerine eş seçtiklerinde sonucu belli olmayan yavrular dünyaya getirirler. Bu kuşçulukta istenmeyen ve en kötü durumlardan biri olarak kabul edilir.

Eşleştirme İle İlgili Detaylı Bilgiler Video Anlatım İçin Tıklayın

Güvercin Göz Sulanması Neden Olur ?

Güvercin Nasıl Beslenir ?

 

Bir önceki yazımız olan Güvercin Göz Sulanması Neden Olur ? başlıklı makalemizde Güvercin Göz Sulanması hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar