Besleyelim.com

Güvercin Göz Sulanması Neden Olur ?

14.02.2021
1.056
Güvercin Göz Sulanması Neden Olur ?

Güvercinlerde göz sulanması çoğu güvercin besleyen için yaşanmış bir rahatsızlıktır. Güvercin göz sulanması erken teşhis edildiğinde kolay tedavi edilebilir. Güvercin göz sulanması fark edildiğinde tedavi hemen başlamalıdır. Tedavi başlamaz ise göz ilerleyen günlerde tamamen kapanır.

Güvercin Göz Sulanması Sebepleri ?

Güvercin göz sulanması mikrobik bir rahatsızlıktır. Güvercinler gözlerine aldıkları mikroplar sebebi ile göz sulanması rahatsızlığını yaşamaktadırlar.

Güvercinler dış parazit kaynaklı kafalarını çeşitli cisimlere sürtebilirler. Bu sürtmeler esnasında gözlerini mikroplar ile temas ettirebilirler.

Güvercinler aralarında kavga etmiş olabilir ve gözlerine darbe almış olabilirler.

Güvercin gözünde bir kitle oluşumu meydana gelmeye başlamış olabilir ve bu kitle sebebi ile gözde sulanma meydana gelmiş olabilir.

Kümes içerisinde gübre ve çeşitli kokular güvercinlerde göz sulanmasına sebep olur.

Göz Sulanması Nasıl Tedavi Edilir ?

Bu rahatsızlığın tedavisi göz damlası ile yapılmaktadır. Güvercin gözünde oluşan mikropları göz damlası ile tamamen yok etmek mümkün. Herhangi bir yerden temin edeceğiniz göz damlasını kullanarak güvercininiz göz sulanmasından tamamen kurtulur.

Göz damlasının işe yaraması için mutlaka 1 kutu göz damlası ilacını bitene kadar kullanmalısınız.

Göz damlası ilacı sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez kullanılmalıdır.

Göz damlası ilacı bitene kadar kullanılmalıdır.

Aksi takdirde göz içerisinde meydana gelen mikroplar tekrarlayabilir ve rahatsızlık geri gelebilir.

Her güvercin için 1 kutu göz damlası kullanmak gerekir.

Göz Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler

Güvercinler genellikle göz sağlıklarını yaşam ortamlarında bozmaktadırlar. Bu olumsuzluğu temizlik yaparak engelleyebilirsiniz. Güvercin kümeslerinde yapılacak temizlik ve ferah ortam göz sağlığı için çok önemlidir.

Güvercinlerde göz yaşarması bazı kuşlar için kronik olabilir. Ard arda tekrarlayan göz yaşarmalarını engellemek için mutlaka göz damlası kullanılmalıdır. Göz damlası 15 günde 1 kez kullanılması yeterli olacak ve göz etrafında oluşabilecek mikroplar önlenmiş olacaktır.

Yetersiz kümes alanında kuşlar iç içe duruyor ise kuşlarınız bu durumlarda genellikle kavga halinde olurlar. Kavga eden güvercinler basit göz yaralanmasına , yani gözlerde mikrobik oluşuma sebep olabilirler. Bu durumu engellemek için güvercin kümesinizi geniş tutun veya kuş sayınızı azaltın.

Göz Sulanması Video Anlatım İçin Tıklayın

 

Bir önceki yazımız olan Kanlı Yumurta Neden Olur ? Sebepleri başlıklı makalemizde Kanlı yumurta hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar