Besleyelim.com

Pomeranian Boo Köpeği Özellikleri ve Bakımı

16.12.2020
778
Pomeranian Boo Köpeği Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo Köpeği Özellikleri

Pomeranian Boo cins köpekler geniş bir gövdeye sahip burunları sivri,kuyrukları kabarık ve şirinlikleri bilinen canlılardır. Pomeranian cinsi en fazla 30 cm’dir.Ağırlıkları da 3 kg yu geçmez. Saçları iki kat şeklinde olup; yumuşacık tüylere sahiptir. Tüyler özellikle boyun ve göğüs bölgelerinde yoğundur. Pomeranian cinsler farklı renklerde olabilmektedir; en çok kırmızı,kahverengi ve turuncu renklerle karşılaşılır.Küçük cinste bir ırktır,deyim yerindeyse el kadardır.Sahipleri dışında tanımadıklarını dişlerler ve bu dişlemeler can acıtıcıdır.

Pomeranian Boo Köpeği Karakteristik Özelliği

pomeranian

Bedenleri küçük olsa da sesleri oldukça yüksektir. Havlama anları ev hayvanı olsa da sorun çıkaracak şekilde yüksektir. Temel eğitimleri doğru verilmelidir. Son derece sevimli bir cinstir bu yüzden evde egemenlik kurmaya çalışabilir. Buna izin verilirse şımarıklık boyutuna kadar ilerler. Temel eğitim sürecinde adım takibi yapması işe yarayıcıdır, asla sahibinden önce yürütülmemelidir. Tüm canlılar gibi köpekler de sevildiklerini anlarlar. Bu sevginin dozajı hayvanın ırkına ve şekline göre değişiklik gösterdiğinden dolayı, Boo cinsi köpekler tabiiki bu sevgiden şirinlikleri sayesinde büyük pay alıyorlar. Köpeğiniz fazla sevildiğinden dolayı aşırı şımarabilir ve ev içerisinde sizi diğnlemeyebilir. Mutlaka eğitim almaları şarttır.

Pomeranian Boo Köpeği Nasıl Beslenmeli ?

Ödüllendirme sistemi her köpek için özenli olması gereken bir durum olduğundan konusunda profesyonel bir kişiden detaylı bilgi alınarak verilmesi çok daha fayda sağlayıcıdır. Enerjileri çok yüksek olan Pomeranian cins ırkının diş sağlığı son derece önemlidir. Irk sağlığı açısından kuru mama ile beslenmelidir. Ev yemekleri ve sürekli değiştirilen mama markaları yine köpeğinize uzun vadede zarar verebilir. Tüy yapısının bozulması , ağız kokusunda artış , iç parazit oluşumu , beslenmesi ile doğrudan bağlantılıdır. Kullanacağınız yem markasını değiştirmemeye özen gösterin.

Pomeranian Boo Köpeği Tuvalet Eğitimi

Ev içerisinde beslemekte olduğumuz her canlı için tuvalet eğitimi şarttır. Tuvalet eğitimi çeşitli yöntemler ile yapılmaktadır. Biz size bu yöntemlerden sadece 2 sini anlatacağız.  Köpeklerde Tuvalet eğitimi Şu şekilde yapılmaktadır ;

1- Dolaştırmaya Çıkarmak

2- Ev içerisinde Tuvalet Yeri Göstermek

Dolaştırma İle Tuvalet İhtiyacı Giderme Eğitimi

Pomeranian Boo cinsi köpekler diğer ırk köpeklere göre küçük bir yapıya sahiptirler. Yem ve su ihtiyaçları da bu derece az olduğundan metabolik hareketleri sebebi ile günde 1 kez tuvalet ihtiyaçları olmaktadır. Evde bakılan köpekler sahipleri ile bir bağ kurarlar. Bu bağ ölene kadar sürer. Köpeğinize günün belli saatlerinde zaman ayırmalısınız. Normal şartlarda köpekler günde 2 kez dışarı çıkarılmalıdır. İlk çıkım sabah erken saatlerde yapılmalıdır ve bu gezi 30 dk dan önce sonlanmamalıdır. Diğer çıkım ise akşam üzeri olmalıdır. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken bir önemli husus vardır.  Her sabah ve her akşam aynı saatte çıkmalıdır ki köpeğiniz zaman kavramına alışsın. Köpekler yaşamış oldukları ev ortamını sahiplenirler. Sahiplendikleri bölgeyi evleri , yuvaları kabul ederler. Zor durum da kalmadıkça kesinlikle bu bölge içerisine tuvaletlerini yapmak istemezler.

Siz Pomeranian Boo cinsi köpeğinizi her sabah ve akşam aynı saatte dışarı çıkardığınızda artık köpeğiniz sabah ve akşam zaman kavramına kendini adapte edecek ve tuvaletini dışarıda yapmak üzere kendini şartlayacaktır. Bir süre sonra siz Pomeranian Boo cinsi köpeğinizi dışarı çıkarmayı unutur veya zamanı kaçırırsanız , emin olun köpeğiniz yanınıza gelip size sesli uyarıda bulunacaktır. Bazı köpekler kapı eşiklerine gider ve kapıyı açmanız için size uyarılar verir. Bu eğitimde hatalar yapılırsa köpeğiniz sizi cezalandırmaktan kaçınmaz. Ayakkabılarınıza , zaman geçirdiğiniz herhangi bir eşyanın üzerine tuvaletlerini yapabilirler ve çeşitli şekillerde kızacağınız davranışlarda bulunabilirler.

Ev İçerisinde Tuvalet Eğitimi

pomeranian tuvalet eğitimi

Ev içerisinde tuvalet eğitimi oldukça yaygın bir stil dir.  Genellikle köpeklere ev içerisinde tuvalet eğitimi verilir. Köpeğiniz ile zaman geçiremiyor , onu dışarıya belli saatlerde çıkaramıyorsanız. Mutlaka ev içerisinde tuvalet yeri göstermelisiniz. Köpekler tuvaletlerini yapmış oldukları nesneleri seçebilir ve hep aynı nesneler üzerine tuvaletlerini yapan canlılardır. Bir köpek toprak üzerine tuvaletini yapıyor ise her zaman tuvaletini yapmak için toprak kokusu arar. Bu konu biraz detaylı ve çok derin. Biz ev içerisinde köpeğinize nasıl tuvalet eğitimi verebilirsiniz bunu detaylı olarak aşama aşama anlatalım.

Tuvalet eğitimi evinizin küçük bir bölümünde başlamalıdır. Köpeğinizi sınırlandırın. Bir odaya kapatmak veya bir odanın bir kısmını kapamak sınırlama anlamına gelir. Pomeranian Boo cinsi köpeğinize tuvalet eğitimine başlatmadan önce , tuvaletini yapacağı nesneyi belirlemelisiniz. Bu nesneler genellikle  gazete , medikal ped  , kum , talaş gibi. Bu ürünlerden gazete ye karar verdiyseniz , Pomeranian Boo cinsi köpeğiniz için yapacağınız sınırlama alanı tabanını gazete ile döşemelisiniz. Gazete ile kaplamış olduğunuz alan dışına kesinlikle köpeğinizin çıkmasına izin vermeyin. 3 Gün süre ile bu bölgede gazete üzerine tuvaletinin yapılması sağlanan Pomeranian Boo cinsi köpekler , 3 gün sonunda serbest kaldıklarında tuvaletlerini yapmak için ev içerisinde gazete ararlar. Siz gazeteyi hangi köşeye koyarsanız koyun , Pomeranian Boo cinsi köpeğiniz gazetenin olduğunu bölgeye tuvaletini yapacaktır.

Pomeranian Boo Cinsi Köpeklerin Parasal Değeri 2021

Bu yazımıza başlamadan önce şunu belirtmeliyiz , tabiiki hiç bir canlının parasal değeri paylaşılmayı hak etmez. Bir kedi  bir köpek için genellikle fiyat paylaşımında bulunmak bizler için hassas bir durumdur. Bir inek , bir koyun , tavuk ve türevleri de aslında birer canlıdır ve onlarda bu paylaşımı hak etmezler. Ama hayat ve bizlere getirdiği sistem bütünlüğünde parasal değer olmazsa olmazdır. Bir canlının değeri parasal olarak değerlendiriliyor olmasaydı eminiz ki bu tür canlılarda şuan oldukları gibi orijinal kalmazdılar. Orijinallik haricinde bu canlıların düzenli üretimleri sağlanamaz ve bir çok ırk canlının türü sona erebilirdi.  Bu örnekler ile artık

Pomeranian cinsi köpeklerin dünya genelindeki fiyatlarını sizlerle kabaca paylaşalım. Dünya genelinde pomeranian cinsleri için 2021 yılı için parasal değer 750 dolar ile 1500 dolar arasında değişmektedir. Bu fiyat aralığı pomeranian cinsi köpeklerin renk , ırk , yaş ve kondisyonları ile ilgili olarak değişiklik gösterebilmektedir. Pomeranian cinsi köpeklerin türkiye de ki parasal değeri 4000 TL ile 15.000 TL arasında değişmektedir.

Pomeranian Boo Cinsi Köpekler Yılda Kaç Kez Yavru Yaparlar ?

Pomeranian köpek cinsini sahiplenip üretmeyi veya köpenizin yavrularını almayı düşünüyorsunuz ve merak ediyorsunuz. Köpek yılda kaç kez yavru yapar ? Pomeranian kaç yavru yapar ? Bu soruyu çoğu pomeranian sahibi merak etmektedir. Pomeranian cinsleri diğer köpek ırkları gibi yılda 2 kez eşleşebilmekte ve 2 doğum geçirebilmektedirler. Genellikle pomeranian cinslerinin eşleşme dönemleri aralık – ocak arası  ve haziran – temmuz arasında olabilmektedir. Dişi pomeranian lar eşleşme öncesinde mutlaka hastalık geçirmelidirler. Cinsel organlarından hafif damlalar halinde kanama meydana gelir ve kanama bitimi sonrasında , pomeranian cinsi köpeğiniz eşleşmek için takibindeki 10 gün boyunca eşleştirilebilmektedir. Hastalık bitiminden 15 gün sonra köpeğiniz artık eşleşmek istemeyebilir. Doğurganlık özelliği bu dönem dışında olmamaktadır.

Erkek pumeranian köpekler eşleşmek için her zaman hazırdır. Dişi köpeğiniz eşleşme için uygun olduğunda erkek ile hastalık sonrasındaki 10 gün yan yana bırakılması eşleşmenin sağlıklı olabilmesi için önemlidir. Eşleşme esnasında yapılan en büyük hata köpekleri birbirinden ayırmaktır. Eşleşmeye giren köpekler birbirlerine kenetlenir ve bu kenetlenmenin doğal olarak ayrılması beklenmelidir. Unutulmamalıdır ki , kenetleme esnasında köpekler eşleşmeye devam ederler. Bu esnada Erkekte bulunan sperma lar dişiye nakil edilmektedir.

Pumeranian cinsi köpekler her doğumda kaç yavru yapar ?

pomaranian kaç yavru yapar

Pumeranian lar küçük yapılı köpeklerdir ve yavruları da kendileri gibi küçük olmaktadır. Diğer ırk yavrulara göre daha miniktirler ve çok hassastırlar. Pomeranian cinsi köpekler en az 3 en fazla 7 yavru yapabilmektedirler. Yavru sayısı köpeğinizin sağlıklı eşleşmesine ve nasıl bakıldığına göre değişiklik gösterebilir. Enerjisi düşük stres altında bakılan köpeklerden fazla yavru beklenmemelidir veya yavru köpeklere anne nin iyi bakması beklenmemelidir. Mutlu ve sakin ortamlar anne nin yavrularını sağlıklı bakması için önemlidir. Anne doğum döneminde ve yavru bakım dönemlerinde baba dan uzak ve bağımsız bakılmalıdır. Erkek pomeranian , dişi ile tekrar eşleşebilmek için yavru köpeklere zarar verebilirmektedir.

 

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.