Besleyelim.com

Kaliteli Kuluçka Makinesi Nasıl Yapılır ?

27.12.2020
159
Kaliteli Kuluçka Makinesi Nasıl Yapılır ?

Kuluçka yapımı konusunda çoğumuzun bir fikri mutlaka vardır. Kuluçka makinesi ısıtma işlemi ile sınırlı basit bir yapı değildir. O halde kuluçka makinesi nasıl yapılır ? Kuluçka makinesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir ? Kuluçka makinesi kabini nasıl olmalı ? havalandırma nasıl olmalı ? ve daha fazlasını bu yazımızda bulabileceksiniz.

Kuluçka Makinesi Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

1- Isı , Nem ve Zaman saati olan otomatik termostat

2- kuru rezistans

3- krom – metal fan

4- nem nozülü

5- yumurta çevirme sistemi

6- Ahşap veya ERP sandivich panel kuluçka makinesi kabini

7- Nem nozülü için su depo haznesi

8- kabin içi su haznesi

Sırası ile yazmış olduğumuz ekipmanlar kaliteli bir kuluçka makinesi için gerekli malzemelerdir. Bu ekipmanların doğru şekilde kullanılması ve gerekli yerlere yerleştirilmesi de çok önemlidir. Kuluçka makinesi nasıl yapılır ? yazımıza devam edelim.

Kuluçka Makinesi Kabini Nasıl Olmalı ?

Kuluçka makinesi nasıl yapılır ? yazımızın bu kısmında , kuluçka makinesi için çok önemli olan kabin yapımından bahsedeceğiz. Kuluçka makinesi kabini , sistemin ciğeridir. Kabin sağlam değil veya çok fazla iletkenlik içeriyor ise , bu durum makinenizi fazla enerji tüketmesine ve makine içerisinde tutarsız ısıtmaya sebep olur. Bu aksilikler yumurtalarınızın gelişiminde sorunlar çıkmasına neden olur.

Kuluçka makinesi yapılacak olan malzeme mutlaka iletken olmamalı veya en az değerlerde iletken olmalıdır. İletken malzemeler metallerden meydana gelmektedir. Metal ve metal alaşımlı kabinler ileride başınıza büyük sorunlar açabilir. Kuluçka makinesi yapımı için kullanılan en iyi kabin malzemesi ERP yani sandivich paneller ve ahşap malzemelerdir. Bu ürünler dışarıdaki ısı değerlerini makine içerisine iletmez yada en az değerlerde iletir. Makine içerisindeki ısıyı da olabildiğince içerisinde saklamaktadır.

Kuluçka Makinesi Kabini Boyutu Ne Kadar Olmalı ?

Kuluçka makinesi yapım işlemine başlamadan önce ilk yapılması gereken malzemelerin başında kuluçka makinesi kabini gelmektedir. Kabin yapımı sonrasında diğer ekipmanları bu sisteme göre tasarlamanız gerekecektir. Hazır sistemlerden uzak durmaya çalışın , kendi sisteminizi , kendi kabininizi yapmaya veya yaptırmaya çalışın. Sandivic paneller maliyeti yüksek ürünlerdir ve bu ürünler kullanıldığında kapı kilidi ve menteşeler , köşe çıtaları ve bentler kullanılmak zorunda kaldığından dolayı maliyetiniz fazla yükselir. Bundan dolayı size ahşap makine yapımı hakkında detaylı bilgiler vermeye devam edelim.

Kuluçka makinesi yapımında kullanılacak ahşap malzeme 1 nci kalite olmalı ve su bazlı yada suya en dayanıklı malzemeden seçilirse daha iyi olur. Kuluçka makineleri çalışma prensipleri gereği içerisinde sürekli olarak nem tutmaktadır. Nem makinenizde çürüme , şişme yapabilir. Bu olumsuzlukları en aza indirmek için kaliteli ahşap malzeme kullanılması önem arz etmektedir.

 

 

Bir önceki yazımız olan Kuluçka Makinesi Nedir ? Nasıl Kullanılır ? başlıklı makalemizde kuluçka makinesi hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.